Vinkit

Takaisin alkuun

Tältä sivulta löydät vinkkejä ja neuvoja, jotka keräsimme opettajilta kyselyn avulla.

Vinkkejä opettajilta opettajille

Huhtikuun alussa Niilo Mäki Instituutti julkaisi uutiskirjeessään opettajille tehdyn kyselyn. Pääset näkemään kyselyn kokonaisuudessaan ladattavana pdf-tiedostona tämän linkin kautta. Kyselyssä pyysimme opettajia myös jakamaan parhaita toimiviksi kokemiaan vinkkejä etäopetusta varten. Saimme 19.4. mennessä 161 vastausta kyselyyn! Suuret kiitokset kaikille opettajille kiireisen aikansa ja kokemuksiensa jakamisesta.

Toimivia käytänteitä

Opettajat vastasivat kyselyssä kysymykseen: “Kuvaile jokin toimiva käytäntö tai toimintamalli, joka motivoi/auttaa/tukee oppilaita, joilla on oppimisvaikeuksia, tai toimii opetuksen apuna. Voit halutessasi kuvailla useammankin toimivan käytännön.” 

Vastaukset on jaettu seitsemään ryhmään aiheen mukaan. Kuvassa tekstin koko kertoo siitä, kuinka monta vastausta kuuluu kuhunkin ryhmään. Linkkien kautta pääset lukemaan lainauksia opettajien vastauksista.


Millaista tukea tarvitaan?

Seuraavassa kuvassa näkyy, millaista tukea opettajat ilmoittivat eniten tarvitsevansa. Kyselyssä vastaajat saivat valita enintään kolme vaihtoehtoa.

Haasteet oppimisvaikeuksisten opetuksessa poikkeustilan aikana

Kuviossa käytetty luokittelu on laadittu avoimeen kysymykseen: “Mitkä ovat suurimmat haasteet opetuksessa niiden oppijoiden kohdalla, joilla on oppimisvaikeuksia?” kirjoitetuista vastauksista. Yksi vastaaja voi olla luokiteltu useampaankin luokkaan. Lisätietoa vastauksista saat klikkaamalla kuvaa.


Haasteet S2-oppilaiden opetuksessa poikkeustilan aikana

Kuviossa käytetty luokittelu on laadittu avoimeen kysymykseen: “Mitkä ovat suurimmat haasteet opetuksessa S2-oppijoiden kohdalla?” kirjoitetuista vastauksista. Yksi vastaaja voi olla luokiteltu useampaankin luokkaan. Klikkaamalla kuvaa saat lisätietoa vastauksista.


Millaisia käytänteitä on ollut poikkeustilan aikaisessa opetuksessa käytössä oppilaiden kanssa, joilla on oppimisvaikeuksia

Jokainen vastaus on luokiteltu yhteen luokkaan. Klikkaamalla kuvia saat lisätietoa vastauksista.

NMI:n toteuttaman poikkeustilakyselyn työryhmässä ovat olleet: PsT Päivi Merjonen, KT Paula Salmi, PeM Henrik Husberg, FT Juha-Matti Latvala sekä kasv.yo Nea Vihreäsaari.