Kielitaito kuuluu kaikille

Kielitaito kuuluu kaikille – minäkin voin oppia

Kielitaito kuuluu kaikille – minäkin voin oppia oli Opetushallituksen rahoittama kielten varhentamisen kärkihanke, joka toteutettiin lukuvuosina 2017-2019. Projekti toteutettiin Niilo Mäki Instituutin sekä Laukaan ja Muuramen kuntien yhteistyönä.

Hankkeen materiaalit

Hankkeen materiaalit on nyt julkaistu. Materiaalipaketin nimi on Land Ahoy! – Varhennettua englantia esi- ja alkuopetukseen. Hyppää merirosvoseikkailuun ja lataa materiaalit täältä: Land Ahoy!

Valmistunut opinnäytetyö

Lue Jenna Savolaisen ja Sofia Halmemiehen mielenkiintoinen pro gradu tutkielma ”Pirates and pronounciation: English consonant production skills of Finnish-speaking second-graders knowing no English” https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/64265

Hankkeesta

Hankkeessa yli 400 oppilasta esikouluikäisistä tokaluokkalaisiin pääsi osallistumaan merirosvoseikkailuun lukuvuosina 2017-2019. Hanke toteutettiin Muuramessa ja Laukaassa. Seikkailun lomassa harjoiteltiin erityisesti englannin kielen hauskoja äänteitä ja äännetietoisuuden taitoja, tärkeää käyttökelpoista sanastoa unohtamatta.

Kokosimme käyttämämme materiaalit yhteen,, jotta oppilaat muuallakin Suomessa pääsevät seikkailemaan englannin kielen äänteiden maailmaan. Materiaalipaketti on nimeltään Land Ahoy! – Varhennettua englantia esi- ja alkuopetukseen ja löydät lisätietoja täältä.

Lisätietoja

Hanna Pöyliö
Projektikoordinaattori

hanna.poylio@nmi.fi