Hyödynnä olemassa olevaa materiaalia / Använd färdigt material

Takaisin alkuun / Tillbaka till ingångssidan

Täällä esitellään lainauksia kyselystä. Lainaukset ovat tässä alkuperäisellä kielellä, eli löytyy sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä.

Här presenteras citat från enkäten. Citaten är på ursprungliga språket, det vill säga här finns både finsk- och svenskspråkiga.

”Netissä olevat oppimistehtävät ja -pelit. Linkkejä olen kotiin laittanut. Lukulumo, Ekapeli, Vektor”  

”Olen hyödyntänyt Yle Areenasta lyhyitä videoita, esimerkiksi Hirviökoulu-video Älä matki! (7 min, linkki: https://areena.yle.fi/1-4454281, voimassa todennäköisesti 22.5.20 asti) 
1. Selvitin viestissä käsitteet: karjua = huutaa oikein kovalla äänellä, karmiva = joku asia on tosi pelottava, kammo = pelottava, mätä = pilalle mennyt, esimerkiksi kun unohtaa syödä omenan, ja jättää sen pöydälle, menee ruskeaksi, eikä siinä ole enää hyvä haju, silloin omena on mätä, huikorasia = rasia, jossa on eväät, muovailla= tehdä jonkun muotoinen, esimerkiksi pullataikinasta pyöreä pulla, matkia = tehdä samalla tavalla kuin joku toinen on jo tehnyt, tehdä mallin mukaan 
2. Esittelin: HIRVIÖKOULUN HAHMOT, jotka tässä jaksossa pitää tietää: – opettaja – Äklökäs, pieni keltainen – Sarvelo, iso violetti, jolla on sarvi 
3. Vastaa kysymykseen: Miksi Äklökäs (pieni keltainen hirviö) matki (isoa violettia) Sarveloa?” 

”Käytän oppimisen tukena eri aiheisiin liittyviä videoita esim. Youtubesta, lauluja, leikkejä. Pyrin toiminnallisuuteen myös etäopetuksessa. Yhteistyö kodin ja koulun kanssa tärkeää.”  

”Vektor hahmottamispelin tehtävät”  

”Matematiikan Moodle-kurssissa (OSAOn laatima) on eri tasoisia tehtäviä eli tukitehtävät, perustehtävät ja vaativat tehtävät. Jokainen voi valita omalle tasolleen sopivat.”