Navigointi

Terveiset pupujuhlista

Pupujuhlat

"Hei Aino!

Kiitokset hienosta Jänistarinat-paketista!

Viime toimintakauden aikana kävimme läpi Jänistarinat päiväkotimme kahdessa ryhmässä, Pääskysissä ja Västäräkeissä. Molemmissa oli toiminnassa kaksi pienryhmää, joissa oli kaksi lasta, eli yhteensä kahdeksan lasta pääsi pienryhmään. Sen lisäksi tarinat käytiin läpi isommissa ryhmissä (n. 10-12 lasta). Lapset olivat iältään 3-7 v.

Meillä oli käytössä kaksi Jänistarinat-pakettia, eli meillä seikkailivat siis Pikkujäniskaksoset. Toinen toisessa ryhmässä ja toinen toisessa. Se ei lapsia haitannut ollenkaan.

Kaikki lapset pitivät tarinoista kovasti. Aluksi muutama esikoululainen sanoi pupujuttuja lapsellisiksi, mutta mutinat loppuivat tarinan edetessä tosi pian. Keväällä pidimme päätteeksi pupujuhlat ja saimme tarjoiluna porkkanoita ja kurkkua, kukaan ei kaivannut karkkeja tai kakkua. Kaikki saivat tuoda kotoaan pehmopupun juhlimaan Pikkujäniksen kanssa.  Eräs syksyn kriittisistä toi mukanaan kolme pehmopupua. Juhlat olivat muutenkin menestys ja niistä puhuttiin pitkään.

Tuokioita pitivät ryhmien lastentarhanopettajat. Olen toinen heistä, toista ryhmää piti Anne Harkia. Saimme hyvät eväät ohjaamiseen NMI:n kurssilta Tampereelta. Ohjaaminen oli mielenkiintoista, mutta ei kovin helppoa. Nyt pidämme välivuoden, koska ryhmissä on niin monta lasta, jotka ovat jo kuulleet tarinat. Jänistarinoiden kertomista jatkamme kuitenkin tulevina vuosina aivan varmasti!

Kirjeen liitteenä on valokuva Pupujuhlien jänisjuhlijoista.

 

Ainokaisa Rantalankila, lastentarhanopettaja

Kriivarin päiväkoti, Paimio"