NMI 30 vuotta

NIILO MÄKI INSTITUUTTI JUHLISTAA 30-VUODEN TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTYÖTÄ OPPIMISEN PULMIEN PARISSA

Oppimisvaikeuksien monitieteiseen tutkimukseen ja kehittämistyöhön keskittyvä Niilo Mäki -säätiö sekä sen perustama Niilo Mäki Instituutti juhlivat kolmenkymmenen vuoden menestyksekästä taivaltaan keskiviikkona 17.11. Jyväskylässä. Samaan aikaan järjestetään yhdeksättä kertaa Hyvä Alku -koulutustapahtuma 17.–18.11.2021 varhaiskasvatuksen, esi- ja alakouluikäisten kanssa työskenteleville.

Juhlavuotensa kunniaksi säätiö palkitsee kaksi tuoretta väitöskirjatutkimusta kilpailussa, jossa pyrittiin löytämään uudenlaisia yhtymäkohtia oppimista tai oppimisvaikeuksia käsittelevän tuoreen tutkimustiedon sekä käytännön välille. Väitöskirjapalkinnon saajat julkistetaan kutsuvieraille suunnatussa 30-vuotisjuhlassa 17.11.2021, jota on mahdollista seurata myös verkon välityksellä.

Juhlassa tarkastellaan säätiön ja instituutin 30 vuotista historiaa ja suunnataan katsetta tulevaan. Instituutti on ansiokkaan valtakunnallisen oppimisvaikeuksiin liittyvän toimintansa ohella tehnyt pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä useissa Afrikan maissa. Instituutin kansalaisjärjestöhankkeissa mukana olleet paikalliset, afrikkalaiset toimijat ovat levittäneet osaamistaan oman maansa opetuksen ja koulutuksen kehittämiseksi.

Niilo Mäki Instituutin tutkimus- ja kehittämistyön teemoihin on mahdollista päästä syventymään sekä verkossa että lähitapahtumana Jyväskylässä järjestettävässä Hyvä Alku -koulutustapahtumassa 17.–18.11.2021. Tapahtuman tavoitteena on tiedottaa varhaisen tuen menetelmistä ja oppimisympäristöistä, sekä saattaa uusin tutkimustieto ja uudet menetelmät lasten kanssa toimivien ammattilaisten käyttöön. Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstön on mahdollista osallistua Hyvä Alku -verkkotapahtuman sisältöihin vuoden 2021 loppuun asti.

Lisätietoja

Niilo Mäki Instituutin 30-vuotisjuhla

Suora lähetys 30-vuotisjuhlasta 17.11.2021 klo 17.00–18.15: https://youtu.be/5xsuIlmsvKc

Juha-Matti Latvala

Toiminnanjohtaja, Niilo Mäki Instituutti

juha-matti.latvala@nmi.fi 050-441 4043

Hyvä Alku -tapahtuma

www.hyvaalku.fi

Maria Haakana

Koulutuspäällikkö, Niilo Mäki Instituuttimaria.haakana@nmi.fi 050-361