Opin ja osaan -tapahtuma hymyilytti Jyväskylässä

Niilo Mäki Instituutti sekä lukuisat yhteistyökumppanit järjestivät Opin ja osaan -perhetapahtuman Jyväskylässä jo kolmannen kerran! Koko perheelle suunnattu maksuton toimintapäivä houkutteli Mäki-Matin perhepuistoon aurinkoisena sunnuntaina 18.8.2019 yli tuhat kävijää. Niilo Mäki Instituutti sekä lukuisat yhteistyökumppanit toivat tapahtumapäivänä puistoon hauskoja toimintapisteitä ja monipuolista tekemistä koko perheelle.

Toimintapisteiden lisäksi päivän aikana puistossa pääsi tervehtimään alpakoita sekä seuraamaan perhepuiston lavan esityksiä. Lavalla nähtiin esimerkiksi Pikku Kakkosesta tuttu Tuomo Rannankari, Jyväskyläläinen Tanssi- ja voimisteluseura Illusion sekä kuultiin Lukuliikkeen puheenvuoro.

Kiitos kaikille tapahtumakävijöille sekä yhteistyökumppaneillemme!

Aurinkoinen sää ja iloinen tunnelma toivat hymyt niin lasten kuin aikuistenkin huulille. Kuvat Niko Hoffren

Unesco-professori Heikki Lyytiselle vuoden 2019 Aapiskukko-palkinto

Opin ja osaan –perhetapahtuman yhteydessä FinRA (Finnish Reading Association) luovutti Heikki Lyytiselle Aapiskukko-palkinnon lukutaidon edistämisestä ja lukivaikeuteen liittyvästä ansiokkaasta tutkimus- ja kehittämistyöstä. Palkinnon luovutti FinRA:n puheenjohtaja Ann-Sofie Selin. FinRA on 50-vuotias laaja-alaisesti kielellisiä kommunikaatiotaitoja ja oppimista edistävä yhdistys, jonka toimintaan kuuluu olennaisena osana kansainvälisten yhteistyöverkostojen rakentaminen. Aapiskukko-palkinto on jaettu vuodesta 1981 alkaen tunnustuksena lukutaitoa edistävästä työstä.

Heikki Lyytinen on kansainvälisesti arvostettu huippututkija, joka tunnetaan merkittävästä dysleksian pitkittäistutkimuksesta (Lapsen kielen kehitys, The Jyväskylä longitudinal study of Dyslexia) ja lukemisen perustaitojen harjoittamiseen tarkoitetusta Ekapelistä. Lyytinen on toiminut myös Niilo Mäki -säätiön hallituksen puheenjohtajana vuosina 1990–2016. Tällä hetkellä Lyytinen toimii Jyväskylän yliopistossa Unesco-professorina, jonka toiminnan teemana on ”Lukutaito kuuluu kaikille”.

Niilo Mäki Instituutti onnittelee Heikkiä upeasta tunnustuksesta! Kuvat Niko Hoffren ja Pehr-Olof Rönnholm
Lämpimät kiitokset tapahtumaa kanssamme järjestäneille yhteistyökumppaneille!