Lukusiivet – lukudiplomi

LUKUSIIVET NOSTAVAT LUKUSIIVILLE – INTOA LUKEMISEEN

Lukusiivet on Niilo Mäki Instituutin ideoima ja kehittämä lukusujuvuuteen tähtäävä uudenlainen lukudiplomi. Se on tarkoitettu oppilaille, joille lukeminen on haasteellista tai se ei kiinnosta. Listaan on valittu lapsia kiinnostavia hauskoja, lyhyitä ja helposti luettavia kirjoja. Lukusiivet on tarkoitettu alakoulun 2.–6. luokille. Lukusiivet-lukudiplomia voi käyttää sähköisessä muodossa.

Lukusiivet-lukudiplomiin on kerätty oppilaiden, opettajien ja asiantuntijoiden suosittamia kirjoja sekä kirjauutuuksia. Diplomia varten luettiin ja pisteytettiin noin 400 kirjaa, joista valittiin tietyillä perusteilla helppolukuiset kirjat. Mukana työssä oli Niilo Mäki Instituutin Lukemissujuvuuden kehityksen tukeminen kouluiässä -hanke (2012–14) sekä Jyväskylän kaupunginkirjasto.

Lukusiivet-kirjalista on käytettävissä Lukusilta hankkeen sivuilla:

Lukudiplomista voi lukea lisää hankkeen sivuilta https://www.nmi.fi/hankkeet/paattyneet-projektit/lukemissujuvuuden-kehityksen-tukeminen-kouluiassa/

Kuva: Keski-Kirjastot, Brand United Oy