eTALE Africa -hanke tapasi Jyväskylässä

eTALE Africa -hankkeen yhteistyökumppanit Sambiasta (Capolsa-keskus), Keniasta (KISE-instituutti), Tansaniasta (AMUCTA-yliopisto) ja Namibiasta (Namibian yliopisto) kokoontuivat Jyväskylään tapaamaan hankekumppaneitaan Niilo Mäki Instituutista sekä Jyväskylän ja Helsingin yliopistoista. eTALE Africa -hankkeen järjestämässä työpajassa viimeisteltiin hankkeessa kehitetyn e-oppimisympäristön sisältöjä ja suunniteltiin tulevia toimia. Viikon kestäneen työpajan aikana työryhmä tutustui myös Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri-Onervaan, Jyväskylän yliopiston opettajankoulutukseen sekä Aivotutkimuskeskukseen.

eTALE Africa on ulkoministeriön rahoittama ja Niilo Mäki -säätiön hallinnoima ja osaksi rahoittama kehitysyhteistyöhanke. Hankkeessa on yhteistyössä kumppaneiden kanssa laadittu kattava lukutaitoon ja lukutaidon opettamiseen kohdentuva e-oppimisympäristö. Ympäristö sisältää aiheeseen liittyviä tekstejä, käytännön vinkkejä, videoita, podcasteja, paikalliskielen äänteitä sisältävän äänikirjaston sekä tutkimustiivistelmiä. Ympäristöä voidaan hyödyntää mm. uusien opettajien koulutuksen tukena.

eTALE Africa -hankkeelle on myös saatu jatkorahoitus, jolla ympäristön sisältöjä laajennetaan koskemaan matematiikkaa ja varhaiskasvatusta.

Lisätietoa eTALE Africasta löytyy verkkosivuilta: www.taleafrica.com tai ottamalla yhteyttä toiminnanjohtaja Juha-Matti Latvalaan (juha-matti.latvala@nmi.fi)


eTALE Africa project partners meet in Jyväskylä

After two years of online meetings eTALE Africa project partners were finally able to meet face to face in Jyväskylä 22-26 August. Participants from Archbishop Mihayo University College of Tabora (AMUCTA), Tanzania, Centre of Promotion of Literacy in Sub-Saharan Africa (Capolsa), University of Zambia, Kenya Institute of Special Education (KISE), University of Namibia, University of Helsinki, University of Jyväskylä and Niilo Mäki Institute spent intensive and inspiring week working together on the e-learning platform developed during the past few years and planning of the future activities. The week also included visits to Valteri School Onerva, Teacher education and Centre for Interdisciplinary Brain Research (CIBR) at the University of Jyväskylä.

 In the eTALE Africa Literacy project (2019-3/2023) partners have jointly developed extensive research based open access eLearning platform to support the needs of teacher education in literacy teaching and learning in local languages. The developed materials also support the literacy teaching and learning of children who struggle with acquiring basic reading skills. The co-developed materials include e.g. theory, practical tips, videos, podcasts, audio library and summaries of relevant research.

The eTALE initiative will also continue in 4/2023-2026 by focusing on the development of the early childhood education and mathematics teaching.

The projects are co-funded by the Ministry for Foreign Affairs of Finland and Niilo Mäki Institute.

More on eTALE at www.taleafrica.com or contact Juha Matti Latvala (juha-matti.latvala@nmi.fi).