Navigointi

”Luonnosta saa voimaa!”


Kuka olet ja mitä teet Niilo Mäki Instituutissa?

Olen Assi Karppinen ja toimin koulutussuunnittelijan sijaisena Niilo Mäki Instituutin kuusi henkisessä koulutustiimissä.

Miten päädyit Niilo Mäki Instituuttiin töihin?

Olin vuonna 2009 kasvatustieteen opintoihini kuuluvassa harjoittelussa koulutustiimissä, jonka jälkeen tein NMI:ssa tuntitöitä tutkimusaineiston kirjaamisen parissa ja lyhyen sijaisuuden koulutustiimissä. Aloitin LukiMatin Oppimisen arvioinnin hankkeessa projektityöt ensin tuntitöinä, ja myöhemmin kokoaikaisena työntekijänä. Oppimisen arvioinnin projektissa tein aineiston keräykseen liittyviä töitä ja olin mukana oppimisen arvioinnin välineiden teossa. Tämän jälkeen olin äitiyslomalla ja samalla valmistuin kasvatustieteen maisteriksi. Poiketessani käymään NMI:llä kesällä 2012 sain kuulla, että koulutussuunnittelijan tehtäviin etsitään sijaista. Näissä hommissa olen ollut siitä asti.

Minkälaisia tehtäviä työhösi kuuluu Niilo Mäki Instituutissa?

Työhöni kuuluu monenlaista, kaikki päivät ovat erilaisia. Sovitaan ja suunnitellaan koulutuksia palavereissa ja sähköpostilla, hoidetaan koulutusten järjestelyjä myös eri paikkakunnilla, tehdään asiakaspalvelu- ja asiakasrekisterityötä, raportointia ja paljon muuta. Työhön kuuluu myös suunnittelu- ja kirjoitustehtäviä kuten esimerkiksi rahoitushakemuksien, lehdistötiedotteiden ja kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän koulutus- ja julkaisutiedotteen työstämistä. Paljon on tavallista rutiinihommaakin. Verkkokoulutukset ovat paljon lisääntyneet viime aikoina ja verkko-oppimisympäristöjen käyttö, uutta on myös tämän uutiskirjeen koostamiseen ja lähetykseen liittyvät työt. Tällä hetkellä työn alla on Hyvä Alku -tapahtuman ohjelma kokoaminen ja aikataulutus yhdessä kollegojen kanssa, jotta saisimme pian avattua ilmoittautumisen tapahtumaan.

Onko työsi itsenäistä työskentelyä vai tiimityöskentelyä?

Lähinnä tiimityötä. Huutelua viereisiin huoneisiin, yhdessä miettimistä ja tekemistä. Ehkä eniten tulee toisen koulutussuunnittelijan ja koulutuspäällikön kanssa yhdessä työskenneltyä, sillä teemme eniten samantyyppisiä hommia. Toki tavallisesti suuri osa päivästä kuluu tietokoneen ääressä. Monia asioita, kuten lehdistötiedotteita ja muita tekstejä pyöritellään yhdessä myös sähköpostilla ja hiotaan julkaisukuntoon.

Mistä asiosta pidät eniten työssäsi? Entä mikä on haastavinta?

Eniten pidän siitä, että työ on vaihtelevaa ja jatkuvasti oppii uutta ja tulee uusia haasteita. Myös työkaverit koulutustiimissä ovat ihania. Ja muukin työyhteisö täällä, talo täynnä mukavia ja fiksuja ihmisiä, joilla on hyvä yhteishenki.  Vaikka koulutustiimi on ollut nyt eri osoitteessa kun muu NMI, näkee talon muuta porukkaakin ainakin joka toinen tiistai talon yhteisessä tiistaipalaverissa. Haastavinta on varmaankin asioiden organisointi silloin kun on oikein kiireistä, siitä huolehtiminen, että kaikki asiat ehtii ja muistaa tehdä ja vieläpä ajallaan.

Mitä suosittelisit lukijoille, jos saat aivan vapaasti suositella mitä tahansa?

Suosittelen menemään metsään. Vaikka vaan kävelylle, haistelemaan ja kuuntelemaan, mieluiten koiraseurassa. Luonnosta saa voimaa!

Kiitämme Assia lämpimästi sijaisuuden päättyessä hyvästä työstä ja kivasta työtoveruudesta, toivottavasti saamme vielä työskennellä yhdessä tulevaisuudessa!