Luetaas! – Toistavan ääneen lukemisen harjoitusmateriaaleja alkuopetukseen (E-materiaali)

Koe oppilaidesi kanssa ikimuistoinen kymmenen oppitunnin matka Rytmikärpäsen ja laivakoira Ruffe Raffen seurassa! Siinä samalla kehittyy lukusujuvuus ja monilukutaito erilaisten hienosti kuvitettujen tekstien avulla.

Tulostettava ja maksuton Luetaas! -materiaali on suunniteltu alkuopetukseen. Materiaalia voidaan käyttää eritasoisten oppilaiden kanssa samalla oppitunnilla. Erityisen hyvin materiaali sopii käytettäväksi erityisopetuksessa, sillä harjoituksissa huomioidaan oppilaat, joille lukeminen on haastavaa.

Materiaalin kehitystyössä on painotettu toistavaa ääneen lukemista ja materiaali on suunniteltu siten, että lukemisen harjoittelu olisi lapselle mahdollisimman motivoivaa. Samalla kartutetaan eri tekstilajien tuntemusta sekä kirjoittamisen taitoa. Materiaali sisältää opettajan oppaan ja kaiken tarvittavan kymmentä oppituntia varten.

Kaikki Luetaas! -materiaalin sadut ja runot on kirjoittanut lastenkirjailija Hannu Hirvonen. Lyhyet sadut sisältävät huumoria ja niiden on tarkoitus tehdä lukemisen sujuvuuden harjoittelusta hauskaa ja kiinnostavaa. Lisäksi satujen teemoja syvennetään tietoteksteissä, joiden vaikeustasoon on kiinnitetty erityistä huomiota.

Materiaali on koottu Niilo Mäki Instituutissa Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa.


Lataa materiaalipaketti maksutta Niilo Mäki Instituutin Kojusta: https://koju.nmi.fi/tuote/luetaas-e-materiaali/