Omat työkalut

Kielellisten taitojen ja lukemisen tukeminen (RAY)

Tervetuloa hankkeen Kielellisten taitojen ja lukemisen tukeminen omille sivuille!


 

Kielellisten taitojen ja lukemisen tukeminen -hanke nimensä mukaisesti tuottaa uutta tietoa, materiaalia ja toimintamalleja lasten lukutaidon ja kielellisten taitojen tueksi. 

Hankkeen päätavoitteet ovat:

1. Lukumummi ja -vaari -toimintamalli, jossa vapaaehtoiset seniorit käyvät kouluilla lukemassa suomi toisena kielenä -oppilaiden kanssa. Mummit ja vaarit saavat perehdytyksen erityisesti sanavaraston tukemiseen. Yhteistyökumppanina Suomen Isovanhemmat ry

2. Lukumummi- ja vaari -toimintamalli, jossa eri kulttuureista tulevat vapaaehtoiset lukevat omalla äidinkielellään maahanmuuttajalapsille monikulttuurikeskusten kerhoissa. Yhteistyökumppanina Monikulttuurikeskus Gloria Jyväskylästä.

3. Uutta materiaalia oppilaille kielellisten taitojen harjoitteluun. Tulossa vuonna 2017 sanaston harjoitteluun korttipeli, joka jaetaan ilmaiseksi niille alakouluille, joissa on suomi toisena kielenä -oppilaita. Korttipeli tulee ladattavaksi myös verkkosivuille.

4. Lukusilta.fi -sivuston laajentaminen koskemaan myös muita lukutaidon osa-alueita ja sivuston kohdentaminen maahanmuuttajaperheille. Lisäksi myös muuta opasmateriaalia lukutaidon taustataidoista. 

Hanke jatkaa perinteikästä NMI:n lukutaitotyötä ja erityisesti aiempaa Lukemissujuvuuden kehityksen tukeminen kouluiässä -hankkeen työtä eli "Lukumummi ja -vaari -hanketta", ks. http://nmi.fi/projektit/lukemissujuvuuden-kehityksen-tukeminen-kouluiassa

 

Lue lisää hankkeen ajankohtaisista kuulumisista

 

http://facebook.com/lukumummitjavaarit

http://www.lukumummit.fi

 

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

 

Hanna Pöyliö
hanna.poylio@nmi.fi
050 408 5446 
Pöyliö
Katja Korhonen
katja.korhonen@nmi.fi
050 4663364 
Korhonen

Annastiina Kettunen
annastiina.kettunen@nmi.fi 
050 5296539 

Kettunen
Paula Salmi
paula.salmi@nmi.fi
040 5408736 
Salmi
Adrienn Jalonen
(äitiyslomalla, palaa 01/2017)
Jalonen