Omat työkalut

Tunnelmia Opin ja osaan - koko perheen toimintapäivästä

Tunnelmia Opin ja osaan - koko perheen toimintapäivästä

Erikoishaastattelussa Niilis, Juhis ja Wilson

 

Niilis-linnun 25-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin sunnuntaina 16.8.2015 Mäki-Matin perhepuistossa aurinkoisessa säässä. Pienempiä ja isompia juhlijoita saapui Niiliksen iloksi tuhatkunta.

–Halusin järjestää vähän isommat pippalot, koska minusta on kiva nähdä lapsia, liihotella ympäriinsä ja saada ihmisiä hyvälle tuulelle, Niilis kommentoi synttärihulinoiden keskeltä.

Niilis1 

Synttärivierailleen Niilis tarjoili kuusitoista toimintapistettä ja ohjelmaa Mäki-Matin lavalla. Juhlien kohokohtia olivat muun muassa Maxin ja Martan koiramainen tanssiesitys ja Loiskis Trion johdolla laulettu onnittelulaulu Niilikselle sekä loppuhuipennuksena juhlintaan osallistuneiden kesken arvotut palkinnot ja Keski-Suomen LUMA-keskuksen järjestämä spektaakkelimainen loppupamaus.

Paikalle olivat saapuneet myös Niiliksen hyvät ystävät korisvarppi-Juhis ja afrikanleijona-Wilson. Juhlissa Wilson oli saanut kunniatehtävän esittää leijonalauluja syntymäpäiväsankarille ja tämän runsaslukuisalle vierasjoukolle.

–Pitihän sitä saapua paikalle, kun kutsu kävi, kommentoi osallistumistaan Wilson, joka oli saapunut juhliin Serengetin kansallispuistosta, –Niilis on kuitenkin jo kauan aikaa järjestänyt toimintaa kotikonnuillani Kenian ja Tansanian suunnalla. Täällä on ollut oikein mukavaa, lapset ovat tulleet tervehtimään sekä kädestä että hännästä.

 

Myös Juhis-lintu oli viihtynyt juhlissa erinomaisesti. –Ehdottomasti parasta on ollut nähdä oppimisen iloa ja innokasta osallistumista, kommentoi Juhis hulinan keskeltä.

Hymyt synttäreille osallistuneiden lasten ja aikuisten kasvoille olivat tehneet vaikutuksen myös Niilikseen: –Parasta juhlissa on ollut huomata, kuinka aidon iloisia vieraat ovat olleet, Niilis tuumi onnellisena.

 

Juhis ja Wilson halusivat jättää myös omat syntymäpäiväterveisensä Niilikselle.

–Aurinkoista syntymäpäivää Niilis! Sinä teet hyvää työtä, Juhis huikkasi.

–Jatka samaan malliin ja vielä vähän paremmin, Wilson karjahti perään. 

Synttärisankarilla oli myös juhlien jälkeiset kuviot selvillä.

–Ensimmäiseksi menen herkuttelemaan jyvillä, mutta heti sen jälkeen alan miettimään, miten tästä voitaisiin tehdä jokavuotinen perinne, Niilis lupasi.

 

Teksti ja kuvat:

Suvi Ylönen, Niilo Mäki Instituutti
suvi.ylonen@nmi.fi