VANHEMMILLE

LUENTOSARJA VANHEMMILLE


Luentosarja tarjoaa vanhemmille käytännönläheistä tietoa lasten oppimisesta, oppimisvaikeuksista ja tarkkaavuuden pulmista sekä tukemisen keinoista. Osallistujilla on mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä, joita käsitellään luennoilla.

Luennot ovat noin viikon välein arki-iltana 1 h 15 min kerrallaan. Huom! Luentosarja siirtyy mahdollisesti syksyyn 2014.Tiedotamme asiasta tilanteen tarkennuttua.

 

ALUSTAVAT LUENNOITSIJAT JA LUENTOJEN TEEMAT

Nina Kultti-Lavikainen – Oppimisvaikeudet – Mitä oppimisvaikeudet ovat ja miten voin vanhempana tukea lasta, jolla on
oppimisvaikeuksia?
Jonna Salminen – Matematiikan oppimisvaikeudet – Mistä ne johtuvat ja miten ne ilmenevät? Varhaisen tukemisen periaatteita kotiin.
Riikka Heikkilä – Lukemisvaikeudet – Mitä lukemisvaikeudet ovat? Mistä ne johtuvat ja miten ne ilmenevät kouluikäisillä lapsilla? Tukemisen periaatteita kotiin.
Marika Peltonen – LukiMat-palvelu ja sen tarjoamat oppimispelit kotioloihin – Mitä LukiMat -palvelu tarjoaa matematiikan tai lukemisen oppimisvaikeuksisen lapsen vanhemmille ja miten lapsen oppimista voidaan kotona tukea Ekapelin eri versioiden avulla?
Piritta Asunta ja Ida Mälkönen – Kaatuileeko ja kompuroiko lapsi usein? Miksi pyöräilemään oppiminen on vaikeampaa kuin muilla? Ovatko ruokailu- sekä pukeutumistilanteet haasteellisia? Tietoa motorisen oppimisvaikeuden tunnistamisesta ja tukemisesta kotona.
Johanna Heinonen – Tarkkaavuus ja uhmakkuus - Miten jaksan ylivilkkaan ja voimakkaasti rajoja rikkovan lapsen vanhempana?
Elina Järviluoma – Oppimisvaikeudet ja lapsen oma kokemus - miten vanhempana voi tukea lapsen itsetuntoa ja käsitystä itsestään oppijana?
Elisa Oraluoma, Hanna Pöyliö – Lukemisen tukemisen keinoja kotiin jo lukemaan oppineille lapsille.

 

Tarkemmat tiedot ja vanhemmille jaettavat esitteet tulevat tälle sivulle hieman myöhemmin.