Omat työkalut

OHMO - Oppilaan hyvinvoinnin, motivaation ja oppimisen tukeminen perusopetuksessa

Opetushallitus on myöntänyt Niilo Mäki –säätiön koordinoimalle ja yhteistyössä Oppimis- ja ohjauskeskus Onervan (Haukkarannan koulu) kanssa toteutetulle OHMO - Oppilaan hyvinvoinnin, motivaation ja oppimisen tukeminen perusopetuksessa rahoitusta vuosiksi 2012-2014.
Hankkeen tavoitteena on tukea uuden perusopetuslain toteutumista vahvistamalla opettajien pedagogisia valmiuksia vakiinnuttaa kolmiportaisen tuen käytäntöjä koulun arkeen. Hankkeessa hyödynnetään uusinta tutkimuksessa ja arvioinnissa tuotettua tietoa ja levitetään hyviä toimintamalleja, joilla vahvistetaan opetustoimen henkilöstön ammattitaitoa tarjota laadukasta opetusta, tehostettua ja erityistä tukea sitä tarvitseville oppilaille. Koulutukset tarjoavat tutkimukseen perustuvaa tietoa ja välineitä erilaisten oppijoiden oppimisen vaikeuksien tunnistamiseen ja laadukkaan tehostetun tuen antamiseen.

Hankkeen aloitusseminaari  OPPILAAN HYVINVOINNIN, MOTIVAATION JA OPPIMISEN TUKEMINEN PERUSOPETUKSESSA pidettiin 6.11.2012 Jyväskylässä ja on seurattavissa myös verkossa. Seminaaripäivän tarkoituksena oli orientoitua oppilaan hyvinvoinnin, motivaation, kasvun ja oppimisen tukemiseen liittyviin aihepiireihin.

Hankkeeseen kuuluvista koulutuskokonaisuuksista tietoa Oppimis- ja ohjauskeskus Onervan ja Niilo Mäki Instituutin sivuilla

www.onerva.fi/koulutus
www.nmi.fi/koulutus