Omat työkalut

Navigointi

Tietokonepulmien ratkaisua, ihmisten auttamista ja luontokuvia

 

Esittelyssä valokuvaava IT-tuki Niko Hoffren

Kuka olet ja mitä teet Niilo Mäki Instituutissa?

Olen Niko Hoffren ja toimin Niilo Mäki Instituutissa IT-tukena. Autan erilaisten laitteiden ja ohjelmistojen käytössä sekä niihin liittyvissä ongelmissa ja asennuksissa. Työnkuvaani kuuluu myös audiovisuaalisen tuotannon hommat eli videoin ja editoin erilaisia Niilo Mäki Instituutin materiaaleja ja verkkokoulutuksia sekä otan valokuvia. Tämän lisäksi teen pieniä huoltotöitä sekä tarvittaessa hankin erilaisia laitteita, kuten tietokoneita ja puhelimia eri hankkeille.   

Miten päädyit töihin Niilo Mäki Instituuttiin?

Päädyin Niilo Mäki Instituuttiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, kun opiskelin ammattiopistossa ICT-alalla ja olin etsimässä työssäoppimispaikkaa. Olin itse kysellyt jo kaikki paikat läpi eikä sopivaa paikkaa meinannut löytyä, mutta onneksi äitini avasi suunsa työpaikallaan. Eräs NMI:n entinen työntekijä sattui olemaan äitini työtoveri ja hän kertoi, että Niilo Mäki Instituutissa voisi olla hommia. Siitä vinkistä päädyin lopulta tänne. Tein kaikki opintoihin liittyvät työssäoppimisjaksoni täällä ja parina kesänä pääsin kesätöihinkin. Nyt olen tuuraamassa vakityöntekijää Attea elokuun loppuun saakka.

Millainen on sinun tavallinen työviikkosi?

Tavallinen työviikkoni on tietokonepulmien ratkaisemista sekä videoiden kuvaamista ja editoimista. Esimerkiksi tällä viikolla olen tehnyt tietokoneiden huolto- ja asennustöitä, editoinut koulutustiimille lyhyitä videoblogi-julkaisuja sekä kuvannut videomateriaalia Lukumummi ja -vaari hankeeseen.

Mistä asioista pidät eniten työssäsi?

Ihmisten auttamisesta ja videoiden editoimisesta sekä siitä vastuusta, mitä minulle on töissä annettu. 

Mikä on työssäsi haastavinta?

Työssäni haastavinta on se, että pitäisi osata vähän kaikkea että pystyy hoitamaan työnsä. Lisäksi koko ajan pitäisi pysyä  ajan hermolla kaikesta tietotekniikkan liittyvistä uusista asioista.

Miten rentoudut vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani harrastan kuvaamista ja tarkemmin sanottuna luontokuvaamista, joten sen parissa vietän paljon aikaa. Jos en jaksa lähteä kuvausreissulle, niin sitten pelailen tietokonepelejä tai käsittelen edellisten reissujen kuvia. Ottamiani kuvia löytyy osoitteesta diginiko.kuvat.fi ja osa niistä on ollutkin NMI:n uutiskirjeen pääkuvana. Esimerkiksi maaliskuun uutiskirjeessä olevan kuvan kävin ottamassa Vaarunvuorilla viime viikonloppuna, kun kävimme vaimon kanssa luontoretkellä. Ajattelimme lähteä sinne keväällä uudelleen kuvaamaan piilokojun kanssa, kun linnut palaavat  läheiselle lammelle.