Omat työkalut

Navigointi

Tiedote: LukumummiRÄP-musiikkivideo julkaistu


Tiedote 3.2.2016. Julkaisuvapaa heti

 

LukumummiRÄP on Lukumummina toimivan 73-vuotiaan entisen peruskoulun opettajan Anneli Jokisen taidonnäyte. Anneli sävelsi ja sanoitti räpin voidakseen kertoa tärkeäksi kokemastaan vapaaehtoistyöstä, Lukumummina toimimisesta. Luokanopettaja ja muusikko Juha Venäläinen vei Annelin studioon ja sovitti räpin uskottavaan muotoon. 

Syksyllä 2015 joukko innokkaita lapsia harjoitteli LukumummiRÄPiin koreografian ja videoivat aikuisten avustuksella musiikkivideon. Video julkaistaan tänään 3.2. ja saatetaan kouluille tiedoksi. Näin kaikki ne kymmenet koulut, joilla Lukumummit ja -vaarit vierailevat, pääsevät räppäämään lukutaidon puolesta!

 

Löydät videon täältä: http://nmi.fi/lukumummirap

 

 

 

Yksi musiikkivideolla esiintynyt on 6-vuotias Ninni Jalonen. Hänen esikouluryhmässään Kortepohjassa LukumummiRÄP on todellinen hittibiisi. Muutenkin LukumummiRÄP on on otettu erittäin hyvin vastaan. ”Räppi on kuin entiset lorut. LukumummiRÄP toivottavasti innostaa lapsia lukemaan ja innostus on kaiken alku!” Anneli pohtii räpin suosiota. 

Lukumummit ja -vaarit lukevat niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat tukea lukemiseen. Niilo Mäki Instituutti kehittää RAY:n tuella tällä hetkellä mummi ja vaari -mallia, jossa luetaan yhdessä suomea toisena kielenä oppivien kanssa. Mummit ja vaarit auttavat lapsia sanavaraston kehittymisessä. Annelilla onkin työn alla uusi LukumummiRÄP maahanmuuttajalapsen näkökulmasta. ”Myös äidinkielellä ajattelen / ja suomen kielellä luen / ymmärtääkseni tarvitsen / minä Lukumummien tuen!”

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Hanna Pöyliö
hankevastaava
p. 050 408 5446
hanna.poylio@nmi.fi