Omat työkalut

Navigointi

Koulun positiivisen käyttäytymisen toimintamalli tuo ratkaisuja työrauhaongelmiin


LEHDISTÖTIEDOTE

JULKAISUVAPAA HETI

Hyvä Alku –tapahtuma
17.-18.2.2016 Jyväskylän Paviljonki

Hyvä Alku -tapahtumassa esitellään alustavia tuloksia ProKoulu -tutkimushankkeesta, jonka tavoitteena on selvittää Suomeen sopivien koko koulun positiivisten käyttäytymisen tuen malleja ja menetelmien vaikuttavuutta.

ProKoulun ideana on käyttäytymisen ongelmien ennaltaehkäisy ja käyttäytymisen tukeminen koko koulun tasolla. Tälle yleiselle tuelle rakentuu näyttöön perustuva tehostettu ja erityinen tuki oppilaille, jotka tarvitsevat sellaista.  ProKoulu -hanke tarjoaa tutkimustietoon perustuvia ratkaisuja muun muassa työrauhaongelmiin ja käyttäytymisen pulmiin. Tavoitteena on koulujen kasvatusosaamisen edistäminen siten, että koulu laatii omat käyttäytymisodotukset ja toimintaohjeet eri tilanteisiin. Näiden opettaminen ja vahvistaminen otetaan osaksi kouluarkea.

ProKoulu -toimintaa toteutetaan ja tutkitaan vuosina 2013–2016 Itä-Suomen yliopiston, Niilo Mäki Instituutin ja Jyväskylän yliopiston yhteisessä tutkimushankkeessa. ProKoulu -tutkimukseen osallistuu noin 60 itäsuomalaista ala- ja yhtenäiskoulua. Tutkimushankkeeseen liittyvä koulutus ja materiaalit ovat kouluille ilmaisia. Tutkimusta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

ProKoulu -tutkimukseen on mahdollista tutustua myös Hyvä Alku -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä oppimateriaali- ja myyntinäyttelyssä, joka on kaikille avoin ja maksuton.  Hyvä Alku -tapahtuman ohjelman toteuttavat Niilo Mäki Instituutin, Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin, Onervan toimipisteen ja Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden laitoksen asiantuntijat.

Hyvä Alku -tapahtuma kerää yhteen runsaat parituhatta kasvatuksen, opetuksen ja terveydenhuollon ammattilaista ja asiantuntijaa Jyväskylän Paviljonkiin 17. ja 18. helmikuuta 2016.

Tapahtuma tarjoaa lukuisia ajankohtaisia tutkimuksiin liittyviä luentoja ja työpajoja päivähoidon sekä esi- ja alkuopetuksen työntekijöille.

Lisätietoja ProKoulusta: http://www.prokoulu.fi/

Projektin johtaja, professori Hannu Savolainen p. 0408054894

Lisätietoja Hyvä Alku -tapahtumasta: www.hyvaalku.net

Maria Haakana maria.haakana@nmi.fi, p. 050 361 0973

Haastattelut toiminnanjohtaja Juha-Matti Latvala p. 050-441 4043