Omat työkalut

Navigointi

Keväällä 2017 alkaa Lukumummi ja -vaari -kerho

 

Niilo Mäki Instituutti ja Monikulttuurikeskus Gloria järjestävät  Lukimummokeväällä 2017 oman äidinkielen kerhon. Kerhossa luetaan omalla äidinkielellä lastenkirjoja yhdessä vapaaehtoisten mummien tai vaarien kanssa.

Kerho järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016 ja siellä kävi noin 10 mummia/vaaria  ja 10 lasta. Kerhossa käytettiin eri kieliä esimerkiksi englantia, suomea, hollantia, arabia, venäjää, persiaa ja daria.

Kerhossa seniori-ikäiset maahanmuuttajat lukevat lasten kanssa omalla äidinkielellään. Lapset pääsevät tutustumaan oman kielensä kirjoihin ja oppivat uusia sanoja yhdessä mummien ja vaarien kanssa. Lukemisen lisäksi kerhossa leikitään, lauletaan, askarellaan, näytellään ja tehdään kaikkea muutakin mukavaa eri kielillä. Tarjolla on pieni välipala sekä vapaaehtoisille kahvia ja teetä.

Kerho on ilmainen ja se on tarkoitettu 2.-6. luokkalaisille lapsille sekä seniori-ikäisille maahanmuuttajille. Kerhon tarkoitus on tukea lasten oman äidinkielen taitoa, ja tarjota senioreille mieluisaa tekemistä. Kerho tukee sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua muihin maahanmuuttajiin. Vapaaehtoisille tarjotaan perehdytystä, jatkuvaa ohjausta ja vertaistukea.

Kerhoon osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja, vaan lukutaito riittää. Vapaaehtoiseksi voi alkaa henkilö, joka haluaa lukea omalla äidinkielellään lapsille vaikka itse ei olisikaan isovanhempi. Vapaaehtoiset ja lapset saavat bussilippuja kerhomatkoja varten.

Kerho pidetään maanantaisin klo 16.30-18 Monikulttuurikeskus Gloriassa (Matarankatu 6, Tourula, Jyväskylä)

Lisätietoja:

lukumummit@nmi.fi

www.lukumummit.fi

www.fb.com/lukumummitjavaarit

Adrienn Jalonen, p. 0505296539