Omat työkalut

Navigointi

"Niin moni asia on mielenkiintoinen, mutta kaikkeen ei millään ehdi"

 

Kerro itsestäsi ja työstäsi Niilo Mäki Instituutissa Iinesuusi

Olen Iines Palmu, väitöskirjatutkija ja täydennyskouluttaja. Taustaltani olen erityisluokanopettaja ja ohjausalan maisteri. Onnekseni päädyin Niilo Mäki Instituuttiin pari vuotta sitten väitöskirjani ja ProKoulu –tutkimuksen kautta.

Mitä kautta päädyit Niilo Mäki Instituuttiin?

Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisesti hallituksen kärkihankkeiden arviointityöryhmässä ja muun aikaa edistän väitöskirjaani käyttäytymisen ongelmien muutoksista ja vaikutuksista alakoulun ja yläkoulusiirtymän aikana. Lisäksi koulutan ja olenpa tehnyt kuntoutustyötä NMI:n Lastentutkimusklinikallakin. Omia koulutusaiheitani ovat eriyttäminen, strukturointi sekä tietysti ihanien miesten, Juhan ja Olli-Pekan, kanssa työstetty yhteisopettajuuskoulutus. Jälkimmäisen myötä päädyimme myös kirjoittamaan Kummi- sarjaan uuden oppaan, joka alkaa nyt olla viime silausta vaille valmis.

Mikä on hauskinta ja haastavinta työssäsi?

No tietenkin työn monipuolisuus! Pelkästään viimeisen vuoden aikana olen kirjoittanut artikkelin, opetellut uusia analyysejä, esiintynyt konferensseissa, järjestänyt suuren tapahtuman, kirjoittanut ja toimittanut Yhteisopetus-kummia, kouluttanut, toiminut työnohjaajana ja kuntouttanut lapsia. Kaikkein parasta työssäni on yhteistyö erittäin fiksujen ihmisten kanssa ja jatkuva uuden oppiminen. Rakastan haasteita – siksi onkin hyvä hankkia ympärilleen itseään fiksumpia ihmisiä. Lisäksi nautin suuresti data-analyysien opettelemisesta ja tekemisestä. Kouluttaessani taas pääsen keskustelemaan kentällä työskentelevien kollegoiden kanssa ja se tuo aina jotain uutta omaan ajatteluun. Haastavinta työssäni on ajanhallinta. Niin moni asia on mielenkiintoinen, mutta kaikkeen ei millään ehdi osallistua.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikaakin on hyvä jäädä - silloin nautin astanga-joogasta, latinotansseista, kitaran soittamisesta, laulamisesta ja kotielämästä miehen kanssa sekä tietysti ystävistä.

Millaisia terveisiä haluat lähettää lukijoille?

Kevät on jo melkein täällä, nautitaan auringosta!