Omat työkalut

Navigointi

Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa -sivuilta tietoa ja menetelmiä lapsen koulunkäynnin helpottamiseen

 

Lapsen koulunkäynnin helpottamiseen on saatavilla apua, liittyivätpä vaikeudet oppimiseen, tarkkaavuuteen, tunne-elämään tai fyysiseen vointiin. Juuri avatuille Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa -nettisivuille on koottu tietoa ja vinkkejä tavoista ja menetelmistä, joilla voidaan kotikonstein helpottaa lapsen koulunkäyntiä. Sivuilla on myös tietoa, millaisia palveluja Keski-Suomessa on koulunkäynnin vaikeuksiin, jos kodin ja koulun keinot eivät yksin riitä. Sivusto myös helpottaa oikeaan palveluun ohjautumista.
 
Työkaluksi lapsille, vanhemmille ja ammattilaisille
 
Apua koulunkäyntiin -sivulta löytyy vinkkejä niin lapsille kuin vanhemmille.
– Toivomme, että lapset ja perheet hyötyvät sivuista ja hyödyntävät lasten koulunkäynnin vaikeuksien kanssa työtä tekevien ammattilaisten kokoamia ohjeita ja vinkkejä: Kuinka esimerkiksi voi helpottaa lukemisen tai kirjoittamisen harjoittelua, miten lapsen tunne-elämän hallintaa voi tukea, tai miten lapsen fyysistä hyvinvointia voi lisätä, selvittää psykologi Niina Kultti-Lavikainen Lastentutkimusklinikalta.
 
Apua koulunkäyntiin -sivuilta löytyy myös tieto, millaista apua koulusta tai muualta koulunkäyntiin on saatavilla ja kuinka palveluihin ohjaudutaan. Lisäksi koulunkäynnin vaikeuksien tukemiseen liittyvät arviointi- ja tukipalvelut Keski-Suomen alueelta on linkitetty sivuille. Apua koulunkäyntiin -sivut on tarkoitettu lasten ja nuorten perheiden ja ammattilaisten käyttöön.
 
Apua koulunkäyntiin -sivuista vastaa Jyväskylän kaupungin perheneuvolan ja Niilo Mäki Instituutin ylläpitämä Lastentutkimusklinikka. Sivut on työstetty Jyväskylän kaupungin, Niilo Mäki Instituutin, Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin ja Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Onervan yksikön kanssa yhteistyönä.
 
Lastentutkimusklinikka on Jyväskylän kaupungin perheneuvolan ja Niilo Mäki Instituutin ylläpitämä yksikkö. Lastentutkimusklinikan toiminnassa yhdistyy tiede ja käytäntö. Lastentutkimusklinikka on erikoistunut lasten oppimisen esteiden tutkimiseen ja oppimisvaikeuksien kuntouttamiseen ja palvelee Keski-Suomen aluetta.
 
http://apuakoulunkayntiin.fi/
 
Lisätietoja:
psykologi Nina Kultti-Lavikainen, p. 014 266 7568, 050 311 8635
psykologi Johanna Heinonen, p. 014 266 7569, 050 311 8646