Navigointi

”ERILAISUUS ON RIKKAUS”

 

 Haastattelussa toimistoassistenttimme Mari Hytönen

Kuka olet ja mitä teet Niilo Mäki Instituutissa?             Mari

Olen Mari Hytönen ja toimin Niilo Mäki Instituutissa toimistoassistenttina. Työnkuvaani kuuluu yleisistä asioista huolehtimista, kuten postin jakoa ja kokouskahvitusten hoitamista. Autan eri projekteja erilaisissa käytännön asioissa, esimerkiksi kouluille lähetettävien tutkimuslupien postittamisessa.  Huolehdin siis siitä, että ns. perusarki pyörii ja ihmiset voivat keskittyä työhönsä.

Mitä kautta päädyit Niilo Mäki Instituuttiin?

Syksyllä 2012 aloitin työkokeilun, mikä on mielestäni hyvä tapa työllistyä. Tämän jälkeen jatkoin työskentelyä Niilo Mäki Instituutin toimistoassistenttina.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on ihmiset sekä työn monipuolisuus. Pidän siitä, että saan olla avuksi toisille. Oppimisvaikeuksien hyväksi tehtävän työn laajuus ja monipuolisuus ovat oman työni ohella tulleet tutuiksi.

Mikä on hauskinta ja haastavinta työssäsi?

Hauskinta työssäni ovat hyvät työkaverit, joiden kanssa ei koskaan ole tylsää ja jotka saavat huononakin päivänä hymyilemään. Haastavinta työssäni on toisinaan kiire. Minulla on hahmotusvaikeuksia, minkä vuoksi työtehtävien sisäistämiseen menee enemmän aikaa ja toisinaan se on kiireessä haastavaa. Onneksi työkaverit ovat ymmärtäväisiä ja olen löytänyt keinot, joiden avulla selviydyn haasteista. Olen kokenut työn kuntouttavana ja minua on auttanut, kun työpaikka ja työtehtävät ovat pysyneet jokseenkin samoina pidemmän aikaa. Se on myös antanut rohkeutta ja lisännyt itseluottamusta, mistä olen kiitollinen.

Mikä on ollut mieleenpainuvin työtehtäväsi?

Työssäni olen voinut myös hyödyntää kokemusasiantuntijuuttani hahmotusvaikeuksista. Esimerkiksi HAHKU-hankkeen verkkosivuille on kerätty haastatteluja meiltä kokemusasiantuntijoilta ja suunnitelmissa on hyödyntää kokemuksiani lasten ja nuorten parissa työskenteleville suunnatuissa koulutuksissa. Mieleenpainuvin työtehtävä oli, kun minua haastateltiin Ylen uutisiin siitä, minkälaista on elää hahmotusvaikeuksien kanssa.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Tykkään lukea kirjoja ja katsella elokuvia. Liikuntaakin pyrin harrastamaan säännöllisesti. Varsinkin kävely metsässä ja allasjumppa ovat suosikkejani!

Millaisia terveisiä haluat lähettää lukijoille?

Toivon kaikille mukavaa kevättä ja jaksamista työhön!