Omat työkalut

Navigointi

”ASIAKKAAT OVAT PARASTA TYÖSSÄNI”

Ulla

Kerro itsestäsi ja työstäsi Niilo Mäki Instituutissa.

Olen Ulla Leppänen, psykologi, PsT sekä pari- ja perheterapian psykoterapeutti koulutettava. Tällä hetkellä toimin psykologina Lastentutkimusklinikalla, joka on Jyväskylän kaupungin perheneuvolan ja Niilo Mäki Instituutin yhdessä ylläpitämä yksikkö. Klinikalla käy lapsia, joilla on oppimisessa ja koulunkäynnissä haasteita. Teen työtä oppimisvaikeuksien arvioinnin parissa, mutta lasten oppimisvaikeuksien kuntoutus on myös suuri osa työtäni.


Mitä kautta päädyit töihin Lastentutkimusklinikalle?

Valmistuin psykologiksi 2001 aloittaen heti sen jälkeen jatko-opintojen tekemisen tutkimusprojektissa Jyväskylän yliopistolla psykologian laitoksella. Väitöskirjatyössäni tarkastelin lasten lukemaan ja kirjoittamaan oppimista ja tohtoriksi väittelin vuonna 2006. Sen yhteydessä pohdin, suuntaudunko enemmän tutkijaksi vai kliiniseen työhön. Olen kuitenkin tuntenut kliiniseen työhön aina vetoa ja kuullessani työkaverilta Lastentutkimusklinikasta otin sinne yhteyttä. Aloitin Lastentutkimusklinikalla syksyllä 2007 tuntitöissä, joten tänä vuonna täällä työskentelystä tulee täyteen 10 vuotta. Vuonna 2008 pääsin myös Perheneuvolaan 9 kuukauden erikoistumiskoulutukseen. Ensin tein sijaisuuksia ja sen jälkeen olen toiminut vakituisena työntekijänä.

Mikä on parasta työssäsi?

Asiakkaat ovat ehdottomasti parasta työssäni. Koen olevani etuoikeutettu päästessäni lasten ja heidän perheidensä elämään osalliseksi sekä tekemään työtä heidän kanssaan. Lisäksi olen aloittanut nelivuotisen psykoterapeuttikoulutuksen ja viime vuosina olen tehnyt enemmän töitä Perheneuvolan puolella. Siellä olen voinut hieman laajentaa työnkuvaani ja päässyt seuraamaan erilaisten perheiden ja parien elämäntilanteita. Se on hienoa. Täällä on myös huippu työyhteisö ja viihdyn sekä Perheneuvolassa että Lastentutkimusklinikalla erittäin hyvin.

Entä mikä on haastavinta työssäsi?

Tässä työssä ei tule ikinä valmiiksi ja aina on paljon opeteltavaa sekä asioita, joissa pitää kehittyä. Kuormittavimpia ovat tilanteet, joissa kokee osaamattomuutta ja keinottomuutta sekä huolta lasten ja perheiden asioista.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Säännöllisiin rutiineihini kuuluvat kävelylenkit Laajavuoren metsissä pian 6 vuotta täyttävän Otso-koiran kanssa. Siellä mieli lepää.

Millaisia terveisiä haluat lähettää lukijoille?

Nauttikaa keväästä ja lisääntyvästä valosta. Ulkoilkaa ja liikkukaa metsässä!