Omat työkalut

Ekapelille Nuori Voima -palkinto

 

Lukutaitoa edistävälle Ekapelille Nuori Voima -palkinto

 

Lasten lukutaitoa kehittävälle Ekapelille on myönnetty Nuori Voima -palkinto. Palkinto myönnetään viisaasta, uutta luovasta ja tasa-arvoa lisäävästä työstä lasten lukutaidon hyväksi. Ekapeli on kehitysneuropsykologian professori Heikki Lyytisen johtaman työryhmän hanke, joka käynnistettiin vuonna 2006 Niilo Mäki -säätiön ja Jyväskylän yliopiston yhteistyönä.

Ekapeli on ainutlaatuinen, sillä muita vastaavia verkossa ja mobiililaitteilla käytettäviä maksuttomia oppimisympäristöjä ei ole. Ekapelin maksuttomuus edesauttaa koulutuksellista tasa-arvoa, koska sitä voi käyttää tarvittaessa myös kotoa käsin. Lapset ja opettajat ovatkin ottaneet Ekapelin omakseen, ja se on käytössä laajasti ympäri Suomen. Ekapeli auttaa heitä lukemaan oppimisessa ja lukemisen sujuvoitumisessa, sekä koulussa että kotona.
Hyvä lukutaito mahdollistaa pitkäjänteisen keskittymisen, joka on keskeinen taito kirjallisuuden lukemisessa, mutta myös nopeutta ja lyhytjänteisyyttä suosivissa lukuympäristöissä. Ekapeli tukee kaikkien, erityisesti erilaisten oppijoiden ja maahanmuuttajien oikeutta oppia lukemaan, sekä rikastaa näin tulevaisuuden kirjallisuuden harrastajien ja tekijöiden joukkoa.

Nuori Voima -palkinto jaetaan vuosittain ansioituneesta toiminnasta kirjallisuuden ja kulttuurin alalla. Palkinto on jaettu vuodesta 1993 lähtien ja sen jakaa kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liitto. Palkintosumma on yksi euro.

Lisätietoja Nuoren Voiman Liiton sivuilla